Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die een belangrijke rol speelt bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Vanuit een veranderde visie op de gezondheidszorg worden ook patiënten met een chronische aandoening vaker gestimuleerd te sporten. Sportfysiotherapie heeft daarmee zowel curatieve- (om te genezen) als preventieve aspecten.

Als we praten over revalidatie van sporters en preventie van sportblessures dan praten we over een specialistische op maat gemaakte benadering. Een Master Sportfysiotherapeut heeft die fundamentele kennis op het gebied van diagnostiek (sportrevalidatie), inspanningsfysiologie en pathologie. Binnen onze praktijk is Bart Raaijmakers als Master Sportfysiotherapeut werkzaam. Verder heeft de sportfysiotherapeut verstand van voeding en trainingsprincipes zodat de training geoptimaliseerd word. Dit geldt naast topsporters ook voor de revalidatie van orthopedische klachten binnen de reguliere fysiotherapie.

Sportfysiotherapie